Open Site Navigation

PROJECT

SIZE

BUILDING

STATUS

Residential

1560 sqm

Tulungagung, East Java

Design Development

IV House is hidden behind a small entrance. With no 'real' facade, the building is revealed through the experience of going in between the old house and the refurbished garage. At the back, a reflecting pond welcomes visitors into the guest room.


On the left side of the entrance are the private office and home gym. Whilst the sculptural pond becomes a welcoming feature to the main house on the right. At night, the guest room emanates its light back to the main terrace. The owner's show garage is also see-through from the house lobby.


From the entrance, visitors walk through a maze-like corridor that reveals a small internal courtyard. At the back end of the house, an open living and dining area then opens up to the backyard. In the living area, a study room overlooks this huge open space to create visual connectivity between the kids and parents.


Our favorite part of the house is this 2nd-floor bridge, joining the master bedroom to the rest of the house. It also serves as a contemplative space with great views towards the house entrance.

IV HOUSE

IV

HOURS

Monday - Friday

8.30 AM - 5.00 PM

Saturday

8.30 AM - 2.00 PM

By Appointment Only

OFFICE

Mawar 43C

Surabaya, 60262

East Java, Indonesia

kantorgunawangunawan@gmail.com

Whatsapp

Mail

Instagram

Facebook

GXG

Gunawan x Gunawan,

A Residential Arm of Bgnr Architects.

Copyright Gunawan x Gunawan 2021

Planning your future home? Our team will be more than happy to consult

EMAIL SENT